Malmö Stads Glädjespridare

I SAMVERKAN MED

MED STÖD FRÅN

KONTAKTA MIKOSÄLLSKAPET

info@mikosallskapet.se

BESÖK OSS PÅ FACEBOOK

BLI MEDLEM

 

 

Genom att sätta in 100 kr för enskild eller 150 kr för par,

på Bankgiro: 5098-8385

 

För att vi ska veta vem ni är skriver ni också dit ert namn, adress inklusive postnummer och stad. E-post och/eller telefon- mobilnummer ska också skrivas in för att hålla nere portokostnader vid utskick samt för bästa möjliga kontaktmöjligheter.

 

BILDER

 

Om man klickar på bilderna, i våra bildgallerier, öppnas stora bildspel ni kan bläddra bland. Vi jobbar på för att, så fort tid gives, lägga in fler bilder från tidigare evenemang.

 

Varje år föreslår malmöborna vem som ska bli Årets Glädjespridare.

 

"Föreningen skall i förekommande fall tillsammans med Malmö Stad medverka till utseende av Årets Glädjespridare i Malmö till Clownen Mikos minne."

 

Malmö stads kriterier för pristagare:

”Priset skall utdelas till en person som i Clownen Mikos anda bjudit på sig själv och med humor värme och medmänsklighet utan begränsningar för vare sig ålder, ursprung eller samhällelig status bidragit eller bidrar till att göra Malmö till en öppnare, mjukare och vänligare stad.”

 

Varje år arrangerar vi i samverkan med Barnens Scen och Malmö Stabiett evenemang där Glädjespridarpriset delats ut.

 

Den årliga Glädjespridaren tilldelas 10 000kr samt den mycket tunga bronsstatyetten av Clownen Miko skapad av Calle Widell.

 

 

Malmö Stads glädjespridare:

 

2018 August No Stress Café

2017 Rickard Söderberg

2016 Marta Vieira da Silva

2015 John Taylor

2014 Lena Frisk

2013 Marianne Mörck

2012 Sven Melander

2011 Lasse Olsson

2010 Gunhild Carling

2009 Bodil Bendixon

2008 Behrang Miri

2007 Clownronden

2006 Lasse Bergrensson

 

 

BAKGRUND

1995 skapade Barnens scen i Folkets park ett stipendium i Clownen Miko´s namn. Det delades ut till cirkuspedagoger och elever t o m 2005 då Miko avled. Ulf Mörling, alias trollkarlen El Globo, tog initiativ till ett nytt pris till Clownen Miko´s minne och 2006 vädjade Mikosällskapet till Malmö Stad att dela ett sådant pris till Årets Glädjespridare. Kommunfullmäktiges ordförande Kjell-Arne Landgren nappade på idén och skrev en motion som antogs av ett enigt fullmäktige.

 

Alla malmöbor kan skicka in förslag på vem de tycker ska bli Årets Glädjespridare. Priset delas ut av en företrädare för Malmö Stad.

 

Ni som tycker att ni har en glädjespridare i er närhet kan skicka in förslag till:

 

Mikosällskapet

c/o Lasse Flygare

Kungsgatan 52A

212 13 Malmö

 

Eller skicka epost till: flygaren@me.com